Новини

На 31.03.2018 г. председателя на УС на ЦППИП д-р Николай Алдимиров ще вземе участие съвместно с директора на САД „Финансово разузнаване“ на ДАНС – г-н Евгени Евгениев в Пролетния семинар на Нотариалната камара, който ще се проведе в хотел „Маринела”, гр. София.

На 20 декември 2017 г. предстои да излезе новата книга на д-р Николай Алдимиров – „Процесът на изпиране на пари и превенцията му в търговските банки“.

На 18 и 19 декември 2017 г. д-р Николай Алдимиров е поканен от Съвета на Европа да бъде модератор на фокус групите свързани с Националната оценка на риска от изпиране на пари в Република България.

На 28 октомври 2017г. г-н Димитър Танев, председател на Съвета на нотариусите на Нотариалната камара на Република България, ще открие Съвместен нотариален форум на Нотариалната камара на Република България и Нотариалната камара на Кралство Испания.

Днес, 26 октомври православните християни отбелязваме деня на св. Димитър Солунски – Димитровден. На Димитровден своя професионален празник отбелязват и българските строители. Честит празник на всички и честит имен ден на нашия зам.-председател на УС Димитър Танев.

На 28.09.2017г. предстои подписване на Меморандум за сътрудничество между Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР) и Фондация „Център за превенция и противодействие на изпирането на пари”. Целта на меморандума е обединяване усилията на двете страни в противодействието на изпирането на пари, корупцията и финансовите престъпления и търсенето на начини и форми за отговор на новите предизвикателства в тази област.

На 26.09.2017г. предстои подписване на Меморандум за сътрудничество между Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и Фондация „Център за превенция и противодействие на изпирането на пари”. Целта на меморандума е обединяване усилията на двете страни в противодействието на изпирането на пари, корупцията и финансовите престъпления и търсенето на начини и форми за отговор на новите предизвикателства в тази област.